Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2010

Φίλοι στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

α)



Ονομάζομαι Αναστάσιος Σαμαράς. Γεννήθηκα το 1952 στον Προφήτη του δήμου Εγνατίας του νομού Θεσσαλονίκης.
Το 1977 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Μαθηματικό τμήμα της Φ.Μ.Σ. Θεσσαλονίκης. Από το 1979 εργάζομαι ως καθηγητής μαθηματικών στη Δ/θμια Εκπ/ση. Αυτή τη στιγμή δουλεύω στο 1ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων.
Στις δημοτικές εκλογές του 1998 ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο Εγνατίας.
Τώρα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον Τάσσο Κουράκη.



Δέσποινα Χαραλαμπίδου: Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1959 από γονείς αγρότες. Κατοικεί στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης από το 1978 και εργάζεται συνεχώς στον ιδιωτικό τομέα .Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καπουσίζη, υπάλληλο του Δήμου Ευόσμου και έχει μία κόρη και έναν γιο.

Από νεαρή ηλικία συμμετέχει στους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1978 και μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού, του Εργοστασιακού Σωματείου TOPS του Δ.Σ. του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. και αναπληρωτής πρόεδρος του συνδικάτου ιματισμού. Μέλος της επιτροπής εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον Τάσσο Κουράκη.


β)


ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ Η ΜΕΡΑ

Κι αν είναι νύχτα, θα ξημερώσει. Άναψε φώτα και ξεκίνα -μη μας προσπεράσει η μέρα!

Κόμματα και ΜΜΕ μας ωθούν ν’ ασχολούμαστε με μεγάλα ζητήματα, μ’ αυτά που δεν είμαστε ικανοί ν’ αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας -κι έτσι απογοητευόμαστε.

Προσπαθώντας να δούμε τα μεγάλα, παραβλέπουμε τα καθημερινά,

παραμένουμε σε αδράνεια.

Τα ΜΜΕ έχουν χρεοκοπήσει, οι κομματικές γραμμές έχουν αλληθωρίσει.

Ας κάνουμε εμείς ό,τι περιμένουμε να κάνουν αυτοί για εμάς.

Στη μεμψίμοιρη ακινησία και βουβαμάρα που προσπαθούν να μας σύρουν, αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε

με προτάσεις φωναχτές, βιώσιμες, χωρίς φλυαρία,

με ιδέες κινητήριες, γόνιμες.

Η Αυτοδιοίκηση αυτό έχει ανάγκη.

Όποια, όπως κι αν είναι η επόμενη μέρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τη ζήσουμε, να τη χαρούμε.

Η ομίχλη, ο θόρυβος κι ο κουρνιαχτός των κομματικών αντιπαραθέσεων δεν μας θολώνουν το βλέμμα. Απομακρυνόμαστε, ξεσκονίζουμε την τόλμη και την αυτοπεποίθησή μας και αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Αντί να βλέπουμε στην τηλεόραση το αύριο να περνά μπροστά μας, το διαμορφώνουμε όπως μπορούμε, θέλουμε και μας αξίζει να το ζήσουμε.

Αυτό είναι καθήκον του κάθε πολίτη και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε, το οφείλουμε σ’ εμάς και σ’ αυτούς που αγαπάμε.

Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2010
ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,
Αρχιτέκτων μηχανικός
Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος



Θεμιστοκλής Μητσάνης: Γεννήθηκε το 1985 από κωφάλαλους γονείς στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης όπου και ζει μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και 2ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Έργων Υποδομής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ. Εργάζεται στον κλάδο του Μηχανικού από τα φοιτητικά του χρόνια.

Τον κέρδισαν οι αξίες της Πολιτιστικής, Περιβαλλοντικής και Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μακεδονίας και ασχολείται με την έρευνα και την ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού. Παράλληλα συμμετέχει σε πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού και Αθλητικού Συνδέσμου Βερτισκιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: