Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

Μια Θεσσαλονίκη βγαλμένη από παραμύθι (;)


Μια Θεσσαλονίκη βγαλμένη από παραμύθι επισημαίνει ο σημερινός Αγγελιοφόρος για τις ανακοινώσεις της κυρίας υπουργού. Η οποία υπουργός ζητάει από το υπουργείο Άμυνας (άλλος υπουργός εκεί αν και της ίδιας κυβέρνησης) "να δεχθεί την άμεση παραχώρηση τουλάχιστον της χρήσης των στρατοπέδων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης".
Αυτό δεν είναι παραμύθι. Είναι παραμύθα και μάλιστα σε επανάληψη. Ούτε η μακαρίτισσα Μελίνα έβλεπε Δήμους αλλά Νομαρχία (διορισμένου Νομάρχη) για την απόδοση της κυριότητας της Μονής Λαζαριστών, ούτε η κυρία Μπιρμπίλη βλέπει Δήμο (και μάλιστα Δήμο Παύλου Μελά) για την κυριότητα του στρατοπέδου Παύλος Μελάς αλλά Περιφέρεια (εκλεγμένου έστω περιφερειάρχη).
Τίνος είναι τέλος πάντων τούτη η γη; Σε πόσους αγάδες να κάνουνε τεμενάδες οι δόλιοι οι πολίτες; Και μην μου πείτε πως οι τεμενάδες μας έφαγαν, χρειάζονται αγώνες, επειδή όλοι οι πολιτικοί που πέρασαν από τους τοπικούς δήμους ΑΓΩΝΕΣ λένε πως έκαναν!
Άλλος της κυβέρνησης (Αναπληρωτής υπουργός αυτός, του αρμόδιου όμως υπουργείου) λέει την αλήθεια στον Real FM:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Θέλουμε να δούμε ένα – δυο μεγάλα και λαμπερά σχέδια. Θέλουμε να δούμε μια πρόταση για το ελληνικό, θέλουμε να δούμε μια πρόταση αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, αξιοποίησης, όχι ξεπουλήματος, για να αρχίσει να παράγει πλούτο αυτή η περιουσία για τον τόπο και για το λαό.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Προσυπογράφω αυτά που λέτε, πραγματικά, ως πολιτικός και υπουργός. Έχουμε και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το πρόβλημα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στρατοπέδων ή άλλης ακίνητης περιουσίας. Όμως δεν μπορούμε από τη μια στιγμή στην άλλη, μέσα απ’ αυτή τη γραφειοκρατία του κράτους –και αν θέλετε να είμαι απόλυτα ειλικρινής, φυλάγοντας και τα ρούχα μας- να κινηθούμε αυστηρά εντός του πλαισίου της νομιμότητας, ώστε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία με τον πλέον αναπτυξιακό τρόπο.
Τι καταλάβατε ότι θα γίνει στο στρατόπεδο Παύλου Μελά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: