Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

Ο Δον Κιχώτης πέθανε, τα τερτίπια του μένουν

Απίστευτο κείμενο.
Για όποιον έχει ακόμα αμφιβολίες ότι το στρατόπεδο Παύλου Μελά είναι ΜΟΝΟ προεκλογικό τέχνασμα για ΚΑΘΕ εκλογική μάχη από αυτούς που ΤΩΡΑ εμποδίζουν την απόδοσή του στους πολίτες με βάση τη μελέτη του 2006. Τηρώντας μια δεοντολογία, δεν το αναδημοσιεύω εδώ. Δυστυχώς μπορούν να το δουν μόνο οι φίλοι του συγγραφέα του στο facebook.
Έστησε ο δήμαρχος Σταυρούπολης έναν ανεμόμυλο, τον πολέμησε, τον κατανίκησε και θριαμβολογεί ο φίλος μου στο διαδίκτυο.
Μένω άφωνος.
Το νέο δόγμα φαίνεται να είναι: Αν η πραγματικότητα δεν μου αρέσει, στήνω άλλη πραγματικότητα.

update, 19:35: Δεν ήξερα ότι το κείμενο αυτό κυκλοφόρησε σαν προκήρυξη της παράταξης "ανθρώπινη Σταυρούπολη" το προηγούμενο Σάββατο.
Το αναδημοσιεύω (τα bold γράμματα από εμένα) κι εγώ λοιπόν επειδή είναι μια κλασική περίπτωση δημαγωγίας:

Το στρατόπεδο "Παύλου Μελά" δε θα γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών

Η άμεση και αποφασιστική αντίδραση του Δημάρχου, Σάββα Σερασίδη, στην είδηση-βόμβα ότι το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» πρόκειται να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε «επικίνδυνα» μυαλά που ετοίμαζαν δυσάρεστες εκπλήξεις για τη Σταυρούπολη και τους κατοίκους της.
Χωρίς ταλαντεύσεις και δισταγμούς μαζί με τους πολίτες κατήγγειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις επαπειλούμενες εξελίξεις. Το αποτέλεσμα ήταν το θέμα να αναδειχθεί σε τέτοιο βαθμό που όσοι είχαν εγκληματικές ιδέες για τη Σταυρούπολη να υποχωρήσουν, χωρίς, πιστεύουμε, να ξανακάνουν στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια σκέψη.
Η αξία του ανθρώπου δεν υπερασπίζεται μέσα σε ΓΚΕΤΟ. H συγκέντρωση 3500 ανθρώπων στο στρατόπεδο στην καρδιά της πόλης δεν υπηρετεί καμιά πανανθρώπινη αξία και θα έχει οδυνηρές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων της περιοχής.
Την έλλειψη ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής και τον εξωραϊσμό του κέντρου της Αθήνας δε θα τα πληρώσει πάλι ο Σταυρουπολίτης.
Αγαπητοί συνδημότες,
Ζούμε τις τραγικές συνέπειες από την εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ και είναι επιλογή μας να αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο για να τις εξαλείψουμε. Με τη δυναμική μας παρέμβαση αποτρέψαμε τη μετατροπή του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» σε στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Με τη συνέχεια των αγώνων θα πετύχουμε τη μετεξέλιξη του χώρου σε Μητροπολιτικό Πάρκο .Όσοι σκέφτονται να απειλήσουν το ΟΡΑΜΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο «Παύλου Μελά» με επιλογές που έρχονται από το μαύρο παρελθόν της ανθρωπότητας, είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν.
Σας καλούμε όλους σε επαγρύπνηση και συστράτευση για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στη ζωή, στην περιουσία και την κοινωνική ειρήνη.
Η Σταυρούπολη ήταν πάντα πόλη πολυπολιτισμική και φιλόξενη. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν χρόνια τώρα στις γειτονιές της. Ωστόσο μόνο εάν είναι οργανωμένη η κοινωνική ένταξη των μεταναστών στη βάση της τήρησης των νόμων, μπορούμε να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή και να προάγουμε την αρμονική συνύπαρξη της πλούσιας σε οφέλη για όλη την κοινωνία διαφορετικότητας των ανθρώπων.
Όλοι μαζί με τους αγώνες μας μπορούμε να κάνουμε τη
Σταυρούπολη ανθρώπινη πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: